Zwembaden

  1. Home
  2. Zwembaden

Zwembaden

Voor veel mensen is hun woning in Spanje maar compleet na de aanleg van het zwembad. Een heerlijke plaats om even af te koelen op warme zomerdagen of om te spelen met de (klein)kinderen. Een eigen zwembad brengt echter ook enkele kopzorgen met zich mee. Aguaclaro neemt die zorgen van jou over en houdt jouw zwembad steeds in topconditie.

Uw zwembad steeds tot in de puntjes onderhouden

Aguaclaro onderscheidt zich in het onderhoud van zwembaden door het zwembadwater steeds te testen en te controleren met het testtoestel WaterLink Spin Touch. Zo worden liefst tien verschillende factoren gecontroleerd in amper één minuut tijd. Uiteraard beperken we ons niet alleen tot het testen van het water, maar wordt alles ook keurig geregistreerd en staan wij in voor eventuele ingrepen die noodzakelijk zijn.

Eenmaal deze algemene controle achter de rug is, gaan we over tot het reinigen van het water, stofzuigen van het zwembad en spoelen van de filter. Vervolgens wordt ook het automatisch bijvulsysteem gecontroleerd en – indien nodig – het water bijgevuld.

Waarom kiezen voor het zwembadonderhoud van Aguaclaro? Het credo ‘beter voorkomen dan genezen’ geldt niet alleen voor het menselijk lichaam, maar ook voor uw zwembad. Door te kiezen voor een professioneel onderhoud van uw zwembad, voorkomt u heel wat eventuele problemen en bent u steeds zeker van honderd procent gezond zwembadwater. Zo voorkomt u onder meer dat het water te zuur wordt of dat het chloorgehalte te hoog is, wat voor een jeukende en geïrriteerde huid kan zorgen. Ook vermijdt u op die manier dat de zwembadtegels of voegen dreigen los te komen.

Efficiënte verwarming voor uw zwembad

Zwembadverwarming, is dat wel nodig in Zuid-Spanje? We horen het u denken en dat is zeker niet onterecht. In de warme zomers bedraagt de watertemperatuur namelijk gemiddeld 29 graden, terwijl we vanaf 27 graden over een erg aangename zwemtemperatuur spreken. Ideaal dus! Maar natuurlijk wil u ook in de andere maanden van uw zwembad genieten, als het buiten wat minder warm is. Dan is zwembadverwarming wél aangewezen voor uw comfort.

Bij Aguaclaro maken we gebruik van een Full Inverter-warmtepomp met variabele snelheid, om de temperatuur in uw zwembad te regelen. Dankzij die variabele snelheid kan je namelijk heel wat energiekosten besparen. Een traditionele warmtepomp die je enkel aan of uit kan zetten, draait namelijk altijd op vol vermogen, terwijl dit in de meeste situaties helemaal niet nodig is. Een Full Inverter-warmtepomp werkt aanzienlijk slimmer én efficiënter.

Onze warmtepompen zijn zo ingesteld dat ze snel merken wanneer de temperatuur in uw zwembad daalt, om vervolgens erg efficiënt weer naar het wenselijke niveau op te warmen. Door het hogere rendement is er sprake van een energiebesparing tot wel 60 procent. Gecombineerd met onze kwalitatieve zwembadafdekking is de Full Inverter-warmtepomp de beste keuze voor uw zwembad.

Vuil buiten en warmte binnen dankzij zwembadafdekking

Als u uw zwembad proper wil houden, is het sterk aan te raden om een professionele zwembadafdekking te voorzien. Op die manier houdt u overigens niet alleen het vuil buiten, maar ook de warmte binnen. Een goede afdekking voor uw zwembad kan dan ook een positieve impact op de verwarmingskosten hebben.

De goedkoopste optie voor uw zwembadafdekking is een noppenfolie. Deze folie houdt de warmte niet alleen vast, maar geeft zelfs warmte af aan het water. Zo kan uw zwembadwater tot wel acht graden opwarmen en vermindert het verdampen van uw water met zo’n 90 procent. Bij een noppenfolie is het belangrijk dat u een goede combinatie maakt met een warmtepomp. Deze afdekking wordt op het wateroppervlak geplaatst met de noppen naar beneden en het gladde gedeelte naar boven gericht. Als de watertemperatuur langdurig 30 graden of meer bedraagt, dient de noppenfolie verwijderd te worden, net als bij een chloorschokbehandeling. Dat laatste geldt overigens voor iedere mogelijke afdekking.

Als zomerafdekking voor uw zwembad adviseren wij om gebruik te maken van een handig oprolsysteem. Veel mensen ervaren het als een nadeel dat een zwembadafdekking zwaar en moeilijk te verplaatsen kan zijn, maar die zorgen kan u perfect vermijden. Met een oprolsysteem kan je de afdekking erg eenvoudig uitrollen. U kan hier zowel voor een handmatig oprolsysteem als een volledig geautomatiseerd oprolsysteem met een batterij opteren.

Wil u ook in de koudere maanden optimaal gebruik kunnen maken van uw zwembad? Dan is een winterzeil vast iets voor u. Een winterzeil is een dekzeil in geweven polyester, gewapend en doordrenkt met een pvc-coating. De oppervlakte die in aanraking komt met de boordstenen is doeltreffend beschermd door een brede, uiterst duurzame versterking. De onderkant van het dekzeil komt met de vloer in aanraking en is dan ook zandkleurig om verkleuring te voorkomen. Het weefsel is over de gehele oppervlakte voorzien van microdoorboringen die het regenwater laten wegvloeien zonder het daglicht door te laten.

Menu